Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka wegetariańska a’la gyrosowa

Składniki:

  • 1 opakowanie flaków sojowych, np. firmy Orico (lub kotlety sojowe, pokrojone na mniejsze kawałki)
  • bulion warzywny
  • kapusta pekińska
  • 5 ogórków konserwowych
  • 3 cebule
  • ketchup
  • majonez
  • puszka kukurydzy
  • przyprawa do gyrosu

    Sposób wykonania:
    Flaki sojowe/ewentualnie kotlety moczymy przez ok 3 min we wrzątku z bulionem warzywnym. Następnie odcedzamy i podsmażamy je chwilę na patelni z przyprawą gyrosową.
    Następnie wsypujemy do miski.
    Cebulę siekamy i smażymy.
    Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, kapustę pekińską drobno siekamy.
    Układamy warstwami w misce:
    flaki sojowe
    podsmażona cebula
    ketchup
    ogórek konserwowy
    kukurydza
    majonez
    kapusta pekińska

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez jessica

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *