Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warzywna z orzechami

Składniki:

  • 400 g ryżu
  • 3 marchewki
  • 3 pory
  • 400  g selera
  • 100 g siekanych orzechów włoskich
  • łyżka octu ziołowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki natki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W miedzy czasie pory pokroić w krążki a marchewki i selera w słupki po czym dodać wszystko do ugotowanego ryżu.
    Wrzucić jeszcze posiekane migdały i polać całość sokiem z cytryny wymieszanym z olejem solą, pieprzem oraz cukrem.
    Całość wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *