Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa

Składniki:

  • seler konserwowy 1 słoik
  • marchew konserwowa 1 sztuka
  • szynka w kawałku 15 dag
  • kukurydza 1 puszka
  • jajka na twardo 4 sztuki
  • jabłka 2 sztuki
  • ananas z puszki 10 dag
  • por 1 sztuka
  • majonez
  • śmietana

    Sposób przyrządzenia:
    Do salaterki należy włożyć pokrojony w drobną kosteczkę seler, następnie
    przełożyć go majonezem wymieszanym z 2 łyżkami śmietany. Następnie
    położyć pokrojoną w kosteczkę marchewkę i również przełożyć majonezem i
    śmietaną. Na to położyć szynkę pokrojoną w kostkę, przełożyć majonezem i
    śmietaną, dalej kukurydzę, przełożyć, jajko, przełożyć, jabłko pokrojone
    w kostkę i także przełożyć, ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę,
    wrzucić do salaterki i również przełoży, na koniec włożyć pokrojonego
    drobniutko pora. Na wierzch również położyć majonez wymieszany ze
    śmietaną. Sałatkę podawać po schłodzeniu w lodówce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *