Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka tęczowa

Składniki:
2 słoiki sera Lazur błękitny sałatkowy (260g)
300g papryki (zielona, czerwona, żółta)
1 ogórek zielony
100g oliwek zielonych
100g oliwek czarnych
1 cebula czerwona
3 pomidory
Sos:
1 łyżka stołowa octu balsamicznego
2 łyżki stołowe musztardy
100ml oliwy z oliwek
½ ząbka czosnku drobno pokrojonego lub wyciśniętego
cukier
sól
natka pietruszki
bazylia

Sposób przyrządzenia:
Musztardę, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny mieszamy w takiej kolejności jak w/w wymienione. Następnie dodajemy czosnek, cukier, sól do smaku i energicznie mieszamy rózgą. Wykonanie: Paprykę kroimy w kostki ok. 1cm, ogórek, pomidory i cebulę w półksiężyce, oliwki na pół. Przygotowany wcześniej sos łączymy z pokrojonymi warzywami i dekorujemy kostkami sera Lazur. Boki talerza obsypujemy natką pietruszki lub bazylią.

Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Agatę Bublewicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *