Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka szparagowa z jajkiem

Składniki:

  • 50 dag szparagów
  • 2 jajka ugotowane na tardo
  • sól

    Sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietanki
  • sok z ½ cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końce po czym ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie majonez wymieszać z ubitą śmietanką, sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ugotowane i ostygniecie szparagi pokroić na mniejsze kawałki i polać sosem.
    Udekorować kawałkami jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *