Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka słodko ostra

Składniki:

  • 4 białe cebule
  • 3 czerwone cebule
  • 4 jabłka słodko-kwaśne
  • kiść białego winogrona
  • 2 pęczki zielonego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 jogurt naturalny

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka umyć obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę razem ze skórką. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. Winogrona umyć, osączyć, każdy owoc przekroić na pół i wyjąć pestki. Koperek umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i posiekać, dodać do  jogurtu, doprawić solą i pieprzem do smaku. Owoce i cebulę połączyć z jogurtem, delikatnie wymieszać, przełożyć do szklanej salaterki, schłodzić.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *