Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z pieczarkami 2

Składniki:

  • 30 dkg filetów ze śledzi
  • 23 dkg marynowanych pieczarek
  • 3 pomidory
  • 2 cebule
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietankowego twarogu
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:
Filety śledziowe wypłukać, wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podobnie śledzie i pomidory. Pieczarki pokroić w plastry. Natkę posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, skropić sokiem z cytryny, polać majonezem wymieszanym z twarożkiem. Udekorować zieleniną.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *