Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa w sosie musztardowym

Składniki:

  • 150 g czerwonej cebuli
  • 120 g ogórków konserwowych
  • 250 g marynowanych płatów śledziowych
  • 1 jabłko
  • ½ pęczka koperku
  • 150 g gęstej tłustej śmietany
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • chrzan
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w krążki, jabłka w ćwiartki a ogórki w plasterki.
    Następnie śmietanę wymieszać z musztardą, chrzanem oraz majonezem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Do sosu dodać cebulę, ogórek, jabłko, śledzie oraz posiekany koperek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *