Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa po prowansalsku

Składniki:

  • śledzie w oleju 30 dag
  • rodzynki 1 opakowanie
  • oliwa 100 ml
  • cynamon 1 łyżka
  • ziele angielskie zmielone 1 łyżka
  • pieprz mielony 1 łyżka

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie należy odsączyć z oleju, następnie pokroić w kostkę. Rodzynki po
    umyciu należy odsączyć i namoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Po
    napęcznieniu odsączyć. W salaterce należy układać na przemian warstwami
    śledzie i rodzynki. Na każdą warstwę należy sypać trochę pieprzu,
    zielna, cynamonu. Całość zalać oliwą i odstawić do lodówki na 2 godziny
    w celu przegryzienia się.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *