Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z szynką i kukurydzą

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
  • 30 dag wędzonej szynki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasa
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • cukier
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie ananasa pokroić w kostkę, szynkę w paseczki a kukurydze odcedzić z zalewy.
    Następnie ryż odcedzić i dodać do reszty skalników razem z majonezem i posiekanym koperkiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *