Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z fasolką

Składniki:

  •  100 g ryżu
  •  100 g czerwonej fasoli z puszki
  •  mała cebula
  •  strąk czerwonej papryki
  •  50 g kukurydzy z puszki
  •  pomarańcza,
  •  łyżka soku cytrynowego
  •  3 łyżki oliwy
  •  sól
  •  pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Fasolę namoczoną wcześniej w wodzie również ugotować.
    Cebule posiekać, paprykę pokroić w paski, obraną pomarańcze podzielić na cząstki a kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie skropić sokiem z cytryny i oliwą oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *