Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 4 plastry szynki
  • 1 zielona papryka
  • 1 puszka mandarynek
  • ½ szkl. majonezu
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru

    Sposób wykonania:
    Ryż gotować w osolonym wrzątku około 20 minut.
    W między czasie szynkę pokroić w kostkę, paprykę w ćwiartki a mandarynki odsączyć z zalewy.
    Następnie majonez wymieszać z zalewą z mandarynek, doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Dodać mandarynki, ryż, paprykę oraz szynkę.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *