Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybna z papryką

Składniki:

  • 50 dag gotowanej ryby
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 2 winne jabłka
  • natka pietruszki
  • 1 cytryna
  • kilka listków sałaty

    Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • ½ szkl. śmietanki
  • sok z ½ pomarańczy
  • sos tabasco
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Rybę pokroić w kostkę, papryki w paseczki, cebule i natkę pietruszki posiekać a obrane jabłko na mniejsze cząstki, które skropić sokiem z cytryny.
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną oraz sokiem z pomarańczy.
    Doprawić do smaku sosem tabasco, solą ora pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *