Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka poświąteczna

Składniki:

  • 2 szkl ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę
  • 1 szkl ananasa pokrojonego w kostkę
  • 1 szkl selera pokrojonego w kostkę
  • ½ szkl posiekanej dymki
  • ¼ szkl prażonych orzechów arachidowych
  • 1 szkl posiekanej zielonej papryki
  • 2 łyżki gotowanego czatni
  • 2/3 szkl majonezu
  • łyżka soku z limetki
  • ½ łyżeczki gotowanej przyprawy curry
  • ¼ łyżeczki soli
  • liście sałaty

Sposób wykonania:
Do rondelka wrzucić indyka, selera, ananasa orzeszki, dymkę oraz paprykę.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu.
Następnie dodać jeszcze majonez, sok z limety, czatni, curry oraz sól.
Ponownie wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewać.
Przełożyć sałatkę do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *