Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pomarańczowa Agaty

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • por

    Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • ząbek czosnku
  • szczypta mielonego szafranu
  • szczypta mielonego kminku
  • sól
  • pieprz
  • 8 orzechów włoskich

    Sposób wykonania:

    Obrane pomarańcze pokroić na plasterki, natkę posiekać a pora pokroić w krążki.
    Następnie plasterki ułożyć na talerzu aby jeden zachodził na drugi i posypać natką pietruszki oraz krążkami pora.
    Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
    Na sam koniec udekorować kawałkami orzechów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *