Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka paluszkowo-porowa

Składniki:

  • 2 opakowania surimi (paluszków krabowych)
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 papryki
  • 1 ogórek
  • 1 mały majonez
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • 1czosnek
  • szczypta chili
  • bazylia
  • oregano

    Sposób wykonania:
     Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy puszkę kukurydzy.
    Paluszki krabowe kroimy w plastry.

    Sos do sałatki- W słoiku robimy sos dodajemy jeden cały  majonez 2 łyżki śmietany , bazylie oregano chili do smaku i wciskamy 4 ząbki czosnku mieszamy i zostawiamy na 15 min w lodówce.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Edytę Mikołajczyk

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *