Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ozorkowa

Składniki:

  • 1 ozorek wieprzowy
  • pęczek  włoszczyzny
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • łyżka  pestek dyni
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 liści sałaty
  • 2 łyżki oliwy

    Przygotowanie:
    Włoszczyznę myjemy, obieramy, kroimy i gotujemy wywar. Do ugotowanego wywaru wrzucamy oczyszczony ozorek. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Następnie ozorek przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę i kroimy w plasterki. Mieszamy z pokrojonymi liśćmi sałaty, pestkami, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *