Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka osetyjska

Składniki:

  • 20 dkg dokładnie oczyszczonych filetów z wędzonej makreli
  • 2 cebule
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 3 łyżki oliwy
  • 5 łyżek octu winnego
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • zielenina


Sposób przyrządzenia:

Filety z makreli pokroić w plastry (w poprzek) Cebule obrać, pokroić w plastry, podobnie ziemniaki. Składniki układać naprzemiennie (plasterek cebuli, ziemniaka, ryby) w szklanej salaterce. Każdą warstwę posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Oliwę wymieszać z octem i gorczycą, polać sosem równomiernie sałatkę.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *