Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ogórkowa z jarzynami konserwowana

Składniki:

  • 10 jędrnych ogórków
  • 2 duże marchewki
  • 20 dkg kolorowej papryki
  • 20 dkg cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • ½ łyżeczki kwasku cytrynowego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Umyć i obrać ogórki a następnie usunąć nasiona i utrzeć na grubej tarce (pokroić w pół plasterki) miąższ. Pokroić drobno marchew, paprykę i cebulę. Wymieszać warzywa dodać koperek, sól i kwasek cytrynowy (wg smaku). Pozostawić w chłodnym miejscu a następnie gotować przez 15 minut. Przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować. Podając odcisnąć sok, a sałatkę skropić oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *