Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka nicejska

Składniki:
· 1 mała główka sałaty
· 1 czerwona papryka
· 1 średni pomidor
· 1 mały ogórek
· 1 czerwona cebula (lub zwykła)
· 200 g mrożonej fasolki szparagowej
· 1 Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR
· 1-2 puszki tuńczyka
· czarne oliwki
· 2 jajka ugotowane na twardo
· opcjonalnie ziemniaki w łupinkach
· fileciki anchovies



Sposób przyrządzenia:
Umyj sałatę, osusz i pokrój. Umyj warzywa i pokrój w kostkę.
Wrzuć fasolkę szparagową na 5 minut do osolonego wrzątku, po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą.
Przygotuj Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Połącz warzywa i sałatę z sosem i zostaw na 5 minut.
Wymieszaj delikatnie z odcedzonym tuńczykiem, oliwkami i udekoruj ćwiartkami jajek. Jeśli nie przepadasz za ostrym smakiem cebuli, możesz ją wrzucić do obgotowania razem z fasolą (po pokrojeniu w plastry). Opcjonalnie możesz dodać ugotowane w łupinach i obrane ziemniaki, oraz fileciki anchovies.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *