Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka mojej cioci z fasolki szparagowej i tuńczyka

Składniki:

  • 3 jajka
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 15 dag tuńczyk z puszki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 10 dag oliwek
  • 3 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 ogórek
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z fasolki odciąć zdrewniałe końcówki po czym ugotować do miękkości w wodzie, wówczas ją odcedzić i pokroić na kawałki.
    W między czasie paprykę pokroić na kawałki a tuńczyka odsączyć z zalewy i podzielić na małe kawałki.
    Następnie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
    Jajka ugotować na twardo, obrać i  pokroić na cząstki.
    Ogórka pokroić na plasterki, cebulę posiekać a oliwki przekroić na pół.
    Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz z pieprzem i polać oliwą.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *