Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka mięsna z grejpfrutami

Składniki:

  • 40 dag gotowanego mięsa
  • 2 grejpfruty
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 główka sałaty

    Sos:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • szczypta cukru pudru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w kostkę, obranego grejpfruta podzielić na cząstki, fasolkę pokroić na kawałki, cebule posiekać a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Składniki podane na sos dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *