Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka meksykańska

Składniki:
· 1 Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy KNORR
· 2 łyżki oliwy z oliwek
· 2 łyżki soku pomarańczowego
· 1 cykoria
· 2 pomidory średniej wielkości
· 1 czerwona papryka
· 1 puszka czerwonej fasoli
· 1 puszka kukurydzy
· 100 g oliwek czarnych
· 1 średni ząbek czosnku
· pieprz
· sos Tabasco

Sposób przyrządzenia:
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy KNORR według proporcji podanych na opakowaniu, zastępując olej słonecznikowy oliwą z oliwek, a wodę sokiem pomarańczowym.

Potnij cykorię w szerokie paseczki, z pomidorów usuń gniazda nasienne i wraz z papryką pokrój je w kostkę. Odsącz zalewę z reszty składników i wszystko razem dokładnie wymieszaj, doprawiając drobno posiekanym czosnkiem i pieprzem do smaku.

Podawaj sałatkę z chipsami taco, jeśli lubisz ostre smaki możesz dodać do sałatki parę kropel sosu Tabasco.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *