Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka makaronowa z mięsem i serem

Składniki:

  35 dag spaghetti

  20 dag pomidorków koktajlowych

  2 marchewki

  15 dag mrożonego groszku

  25 dag wędzonej pieczonej wieprzowiny

  20 dag sera ementaler

  1 pęczek natki pietruszki

  4 łyżki octu z czerwonego wina

  1 łyżeczka musztardy

  8 łyżek oleju roślinnego

  sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Spaghetti połamać, ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimą wodą i dokładnie osączyć.Pomidorki opłukać i pokroić w cząstki.

Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę.Groszek dusić około 5 minut w małej ilości wody i osączyć.Mięso i ser pokroić w paski.

Pietruszkę opłukać i osuszyć, listki oderwać od gałązek.Ocet wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.Cienką strużką wlewać olej, stale mieszając.Sos wymieszać przygotowanymi składnikami.

Sałatkę odstawić na około 60 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *