Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka makaronowa Marii

Składniki:

  • 25 dag kolorowego makaronu
  • 20 dag marynowanych pieczarek
  • 20 dag kukurydzy konserwowej
  • 35 dag czerwonej fasoli (z puszki)
  • 100 ml majonezu
  • 50 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy. Pieczarki pokroić w plasterki. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *