Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kukurydziana z brokułami

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 główka brokułów
  • 1 słoik pieczarek w zalewie
  • 1 czerwona papryka
  • 4-6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Brokuły wrzucić do wrzątku i gotować około 8 minut.
    W między czasie pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając ugotowane brokuły.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie czosnek rozetrzeć z majonezem i śmietaną.
    Polać sałatkę, lekko przemieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *