Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kubańska z kapusty

Składniki:

  • 3 kg kapusty
  • 2 kg pomidorów
  • 2 kg ogórków
  • 2 kg cebuli
  • 1 ½ kg marchewki
  • 5 główek czosnku
  • liść laurowy ( jeden do każdego słoika)
  • 6% ocet
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, ogórki, pomidory oraz cebulę pokroić w plasterki a marchewkę pokroić w słupki.
    Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie przełożyć je do słoików.
    Do każdego słoika włożyć liść laurowy oraz wlać 2 łyżki oleju i łyżkę octu.
    Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *