Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kapuściana z jabłkiem i cebulą

Składniki:

  • 1/2 główki małej czerwonej kapusty
  • 1/2 główki małej białej kapusty
  • 1 duże czerwone jabłko
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 4 marchewki

    Sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu    

Sposób wykonania:

  1. Kapusty posiekać, jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *