Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalifornijska

Składniki:

  • 2 główki sałaty
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • 1 szkl kiełków lucerny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanej szalotki
  • ½ łyżki soli
  • ¼ łyżki pieprzu

Sposób wykonania:
Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek po czym dodać drobno posiekaną szalotkę.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie liście sałaty ułożyć na 4 talerzykach aby powstał kształt kwiatu.
Pomidora pokroić na 4 kawałki, polać go dressingiem i rozłożyć po jednym kawałku na talerzyk.
Natomiast awokado obrać ze skórki i pokroić na 8 kawałków, rozłożyć po 2 na talerzyk.
Każda porcję posypać kiełkami i skropić pozostały dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *