Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalafiorowa z bakaliami

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki orzechów laskowych
  • ½ szklanki orzechów nerkowca
  • 2 łyżki suszonych moreli
  • 2 łyżki suszonych śliwek
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku
  • świeży tymianek

    Sposób przyrządzenia:
    Kalafior oczyścić, umyć, osączyć na papierowym ręczniku i podzielić na różyczki. Krótko obgotować we wrzątku, ostudzić. Bakalie zalać na moment wrzątkiem, osączyć i zmiażdżyć na grubsze kawałki, dodać do kalafiora . Wymieszać z majonezem dodać sól i pieprz do smaku, doprawić szczyptą świeżego tymianku. Przełożyć do salaterki i wstawić na moment do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *