Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalafiora i jabłka w majonezie

 

Składniki:

  •  400 g kalafiora
  •  1 jabłko
  •  1 cebula
  •  sok z cytryny
  •  100 ml majonezu
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki, które wrzucić ma osolony wrzątek i lekko obgotować.
    Wówczas go odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
    W miedzy czasie obrać jabłko i pokroić go na cząstki, które skropić sokiem z cytryny.
    Posiekać jeszcze cebulę i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Na koniec polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *