Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka jarzynowo-drobiowa

Składniki:

  • 1 duży seler
  • 2 ziemniaki
  • 1 duże jabłko
  • 1-2 jajka
  • ogórek kwaszony lub konserwowy
  • 30-40 dag drobiu pieczonego lub gotowanego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 1/2 szklanki majonezu
  • posiekana natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Seler zetrzeć na tarce.
    Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę, jajka na cząstki, ogórek na plasterki a mięso na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Na koniec udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *