Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Iwony

Składniki:

  • słoiczek papryki konserwowej
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • ½ kg sera feta
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy
  • pieprz, sól do smaku
  • 5 konserwowych ogórków
  • 4 ząbki czosnku
  • słoiczek majonezu
  • 2 pomidory
  • keczup
  • przyprawa do gyrosa

    Sposób przyrządzenia:
    Pierś z kurczaka umyć, osączyć i pokroić w paseczki , przyprawić przyprawą z gyrosa i zrumienić na oleju. Ser feta utrzeć z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Świeże warzywa pokroić w kostkę. Warzywa z zalewy osączyć. Paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Warzywa układać w szklanej misce warstwami. Przekładać sosem i keczupem, doprawić pieprzem na wierzchu ułożyć kurczaka, schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *