Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka grzybowa z roszponką Marzeny

Składniki:

    • 4 łyżki białej fasoli ze słoika
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • pół łyżeczki ziarenek anyżu
    • 3 łyżki octu balsamico
    • łyżeczka cukru
    • czerwona cebula
    • 15 dag. roszponki
    • 20 dag. kurek
    • sól
    • pieprz

    Przygotowanie:
    Fasolę osączyć. Chwilę podgrzewać z ziarenkami anyżu na 2 łyżkach podgrzanej oliwy. Dodać 2 łyżki octu, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z fasolą. Całość wystudzić. Roszponkę i kurki wypłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy , włożyć grzyby i krótko smażyć. Polać łyżką octu, doprawić solą i pieprzem. Roszponkę i fasolę wyłożyć na talerze. Następnie wyłożyć kurki. Podawać od razu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *