Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka frutti di mare w tortillas z sosem „Ajo”

Składniki na sos "Ajo":
• 300g cukru
• 300 ml musztardy
• 500ml oleju
• 300ml octu 6%
• główka czosnku sól

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki razem połączyć i zmiksować. Olej dajemy w ostatniej fazie. Dolewamy ostrożnie regulując stopień zagęstnienia.

Składniki na tortillas:
• 0,5kg mąki kukurydzianej
• 0,5kg mąki pszennej
• 100ml oleju
• 5g kurkumy
• 2g imbiru
• 5g curry
• 2 sztuki jaj
• nać posiekanej pietruszki
• woda

Sposób przyrządzenia:
Sporządzić jak na ciasto naleśnikowe. Smażyć jak naleśniki na małej patelni.
Uformować kształt muszli na szumówce wklęsłej (na głębokim tłuszczu umieszczamy łyżkę wazową z plackiem).

Składniki na sałatkę:
• 1kg mieszanki frutti di mare
• 20 sztuk muszli kukurydzianych (tortillas)
• 200g sosu "Ajo"

Sposób przyrządzenia:
Mieszankę frutti di mare parzymy w gorącej wodzie, odcedzamy i łączymy z sosem "Ajo" Tak przygotowaną sałatkę wypełniamy muszle.
liwo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *