Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka fasolowa z porem, szynką i jajkiem

Składniki:

  • 4 pory
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka fasoli białej
  • 4 jajka
  • 30 dag szynki
  • cebula

    Zalewa:

  • 4 łyżki musztardy
  • sól
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz
  • ½ słoiczek majonezu
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Pora pokroić w krążki , które sparzyć wrzątkiem.
    Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę i dodać do porów.
    Następnie dodać wędlinę pokrojoną w kostkę, posiekaną cebulę oraz odsączone z zalewy fasolki.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać zalewą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *