Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka egzotyczna z łososiem

Składniki:

  • 9 plastrów wędzonego łososia
  • 2 żółte grejpfruty
  • 2 czerwone grejpfruty
  • sok z jednej cytryny
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • gałązki kolendry

    Sposób przyrządzenia:
    Grejpfruty umyć, obrać , podzielić na części i usunąć błonki. Sok powstały podczas usuwania błonek odstawić. Łososia pokroić w paski i wymieszać z grejpfrutem. Sok grejpfrutowy wymieszać z sokiem cytrynowym, dodać brązowy cukier i gotować na małym ogniu około 20 minut, wymieszać z oliwą z oliwek, polać sałatkę i udekorować listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *