Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka brzoskwiniowa z oliwkami Iwony

Składniki:

  • 4 dorodne brzoskwinie
  • średnia pekińska kapusta
  • kilka oliwek
  • 6 plastrów wędzonki/ np. ogonówki/
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • łyżką  soku z cytryny
  • sól, cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę oczyścić, poszatkować, brzoskwinie umyć, obrać i pokroić na ósemki. Wędzonkę  pokroić w plasterki. Składniki połączyć ,dodać  oliwki i brzoskwinie. Całość posypać  pestkami dyni, doprawić do smaku cukrem ,solą, oliwą i sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *