Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka azjatycka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • ½ startej marchewki
  • 1 czerwona cebula – posiekana
  • 1 mała tajska papryczka – posiekana
  • ¼ szkl. posiekanej kolendry
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:

  1. Kapustę pekińską posiekać najdrobniej jak tylko się da.
    Następnie dodać do niej marchewkę, paprykę, kolendrę oraz cebulę.
    Całość delikatnie wymieszać i polać sokiem z limonki wymieszanym, z octem ryżowym, olejem sezamowym i roślinnym oraz solą.
    Ponownie przemieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Natalia Konieczna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *