Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałata z ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką

Składniki:

  • 1 główka sałaty kruchej
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 100 ml śmietany 22%
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym pokroić je w kostkę.
    Obrany pomidor pokroić w kostkę a ogórki w plasterki.
    Rzodkiewki również pokroić w plasterki a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając jeszcze posiekany szczypiorek.
    Polać śmietaną doprawioną do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *