Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sakiewki z kapuścianym farszem

 

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szkl mleka
  • 1/2 szkl. wody
  • ½ łyżeczki cukru

     

    Farsz:

  • ½ główki kapusty
  • 1 cebula
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

 

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą zmiksować i odstawić na 30 minut.
    W między czasie ugotować kapustę po czym je zemleć i razem z posiekana cebulą przesmażyć i doprawić do smaku.
    Z ciasta smażyć naleśniki na które rozłożyć farsz.
    Uformować sakiewki związując je szczypiorkiem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *