Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rzepa smażona z ziołami

Składniki:

    • 75 dkg obranej, pokrojonej w kostkę rzepy
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka posiekanego estragonu
    • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżka oleju
    • 2 łyżki masła
    • ½ szklanki tartej bułki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Rzepę dokładnie umyć, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 12 minut, odcedzić. Na dużej patelni rozgrzać masło i olej, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać rzepę i smażyć na małym płomieniu aż lekko się przyrumieni. Dodać zioła, sól i pieprz, wymieszać, po kilku minutach dodać tartą bułkę i smażyć jeszcze 3 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *