Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowe kotlety z grzybami

 

Składniki:

  • 2 szkl. ryżu
  • 1 ½ szkl. wody
  • 500 g grzybów
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • tarta bułka
  • 2 łyżki masła

 

 

Sposób wykonania:
Grzyby ugotować po czym zemleć je w maszynce.
W między czasie ryż zalać osoloną wodą i ugotować po czym go odcedzić i dodać do grzybów.
Następnie dodać posiekaną cebulkę oraz jajko.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym maśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *