Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż ze szpinakiem

Składniki:

  • 4 pory ( białe części)
  • 1 koperek
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • szklanka ryżu
  • około 0.5 szklanki oliwy z oliwek


Sposób przyrządzenia:

Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone w talarki białe części pora, podsmażyć, i dodać
pokrojony koperek, chwilkę dusić pod przykryciem i dodać szpinak. Wszystko "dusić" pod przykryciem około 10 min, na małym ogniu, po czym dodać szklankę ryżu. Dodać również sól, pieprz, i majeranek. Gotować, do czasu, aż ryż będzie miękki. Bardzo smaczne danie, zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać z serem fetą. Najlepiej gotować w szybkowarze.
Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Beatę Pietrzak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *