Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z jajkiem i cebulką

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanego ryżu
  • 3 cebule
  • 2 jaja
  • 1 cm korzenia imbiru drobno posiekanego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru

    Sposób wykonania:

    Czosnek, dymkę posiekać i razem z imbirem przesmażyć delikatnie na rozgrzanym oleju.
    Wówczas dodać ryż.
    Dokładnie wymieszać i dodać roztrzepane jajka.
    Dokładnie mieszać aż jajka się zetną i powstanie jajecznica.
    Następnie doprawić do smaku sosem sojowym, winem ryżowym, cukrem oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *