Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z groszkiem

 

Składniki:

  • 1 porcja pesto
  • 400 g ryżu
  • 400g groszku
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 75 g boczku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1łyżka posiekanego tymianku
  • 8 łyżek startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż oraz groszek zalać lekko osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie rozgrzać połowę masła i obsmażyć na nim posiekaną cebulę oraz pokrojony boczek, wówczas dodać posiekaną pietruszkę i tymianek.
    Następnie dodać ryż razem z groszkiem i trzymać na ogniu jeszcze przez 2-3 minuty.
    Po tym czasie dodać resztę masła, parmezan oraz pesto, wymieszać.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *