Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryby po japońsku

Składniki:

    Ciasto:

    • 1 szklanka mąki
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki wody 

    Zalewa:

    • 4 średnie cebule
    • 1 słoik ogórków kiszonych
    • 1 słoik papryki (pokroić w kostkę)
    • 2 szklanki wody
    • 1/2 szklanki oleju
    • 1 mały przecier
    • 3 łyżki octu
    • sól,cukier do smaku
    • 4,5 łyżek kethupu

    Sposób wykonania:
    Składniki ciasta dokładnie wymieszać, ryby moczyć w cieście i usmażyć. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, połączyć, zagotować.Usmażiną rybę  układać warstwami i zalać gotową zalewą.
    SMACZNEGO.

5 comments for “Ryby po japońsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *