Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne smakołyki na grilla

Składniki:

    • 80 dkg filetów z dorsza
    • 30 dkg koktajlowych pomidorków
    • 2 zielone papryki
    • 4 łyżki  oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • przyprawa do grilla
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Filety umyć, osuszyć, i pokroić na kawałki. Warzywa, opłukać. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Rybę i warzywa skropić marynatą i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wszystkie składniki nadziewać na przemian na patyczki i grillować około 20 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *