Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybka Marzeny

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 cebule
  • 25 dag. rodzynek sułtańskich
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sos chilli
  • listki świeżej bazylii
  • sól
  • papryka słodka
  • cukier
  • mąka
  • olej


Sposób przyrządzenia:

Pstrągi pokroić w dzwonki , przyprawić i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoty kolor. Dolać 1i1/2 litra wody i gotować do momentu , aż cebula zmięknie. Wtedy dodać koncentrat pomidorowy wraz z przyprawami. Pod koniec gotowania dodać wcześniej sparzone rodzynki. Powstały sos zagęścić mąką. Do gorącego sosu dodać parę listków świeżej bazylii i polewać rybę układaną warstwami w salaterce. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *