Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z kawałkami ananasa

Składniki:

  • 50 dag filetów z ryby
  • ½ czerwonej papryki
  • 1 cebulka
  • 1/3 szkl. soku ananasowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1/3 szkl. octu winnego
  • 3 łyżki sosu pomidorowego
  • 3 łyżeczki maki
  • 2 łyżki wody
  • ¼ szkl. kawałków ananasa
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Sok ananasowy wymieszać z octem, sosem sojowym oraz pomidorowym po czym dodać mąkę połączoną z wodą oraz posiekaną paprykę, cebulkę i pietruszkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas wrzucić jeszcze ananasa i przez chwilę trzymać na ogniu.
    W między czasie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać je sosem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Malwinę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *